top of page

SSS

Hackathon nedir?

Hackathonlar ilgili kişilerin bir araya gelerek bir konu etrafında çözüm üretmeye çalıştıkları ve yaratıcılığın ön planda olduğu organizasyonlardır.

 

Hackathon etkinlikleri, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinlikler olarak tanımlanıyor. Farklı kesimlerden insanların bir tema(challenge) dahilinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri sağlanıyor.

 

Kimler gelebilir?

Müzik teknolojileri(donanım, yazılım, görsel tasarım, ses..vb) ile herhangi bir düzeyde ilgili, ayrıca müzik ve teknoloji ile ayrı ayrı düzeyi fark etmeden ilgili herkes katılımcı olabilir.

 

Etkinlik ücretli mi? Katılımcı olmasam da seyirci olabiliyor muyum?

Hayır, Hack’OMusic etkinlikleri ücretsiz yapılmaktadır. Ancak etkinliklerimiz sırasında fikir gruplarının verimli mentorluk ve geliştirme süreçlerinin rahat olabilmesi adına katılımcı sayısını limitli tutmaktayız. Katılımcı(çözüm üretecek grupların olacağı) sayımızı şimdilik 50 kişi ile sınırlandırıyoruz.

Seyirci/Gözlemci katılımcı olarak programın herkese açık “Fikir Sunumları” ve “Performanslar” kısmı ile HOM - After Party’ye dahil olabilirsiniz :)  

 

Kayıt oldum, peki sonra?

Son kayıt tarihinden sonra gelen kayıtlar bir sonraki ay gerçekleşecek hackathon için değerlendirmeye alınmaktadır. Kaydolduktan sonra sizlere detaylı program emaili atılacaktır. İhtiyacınız olan tüm bilgileri alacağınız emailin içerisinde bulacaksınız.

 

Yanımda neler getirmeliyim?

Yemek ve içecek servisimiz etkinlik sırasında Hack’OMusic tarafından sağlanacaktır.

Özellikle yazılım ve donanım/yazılım çalışmayı planlayan kişilerin şahsi bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları tavsiye.

Bunun dışında hackleme sırasında ihtiyacın olabilecek donanım altyapısı(mekanik/elektronik/enstrümanlar) Hack’OMusic tarafından karşılanacak.

 

Donanım veya yazılım üretmek zorunlu mu?

Kesinlikle hayır. Etkinlik sonunda, bir prototip oluşturmak ilk hedefimiz ancak final sunumunda projenizi konsept/süreç olarak sunmak da pekala mümkün.

 

Jüri hangi kriter üzerinden değerlendirme yapacak?

Jüri fikrinizin challenge(tema) ile uyumu, özgünlük/yeniliği, fikrinizin yapılabilirliği, ekibin motivasyonu, sunum hazırlığı, kullandığınız/aktarmayı hedeflediğiniz teknoloji ve ticarileşebilirliği olmak üzere 7 kriter üzerinden değerlendirme yapacaktır.

 

Jüri puanlamaları sonrasında ilk üç projeye sürpriz ödüllerimiz takdim edilecektir.

Fikirleri ile yola devam etmek isteyen ekipler için ise destekçi ön kuluçka programlarına yönlendirme yapılacaktır.

bottom of page